خبرگزاری میز نفت:
به گزارش میز نفت، رویترز مدعی است این شبکه پیچیده از زمان نخستوزیری محمد شیاع السودانی از سال۲۰۲۲ در عراق شکل گرفته و حداقل یک میلیارد دلار درآمد برای ایران دارد.
ادعای رویترز به نقل از ۵منبع ناشناس منتشر شده است و در بخشی در آن آمده است: ایران، عراق همسایه و متحد خود را، بهعنوان یک ریه اقتصادی میبیند و از طریق شبهنظامیان شیعه و احزاب سیاسی قدرتمندی که از ایران حمایت میکنند، نفوذ نظامی، سیاسی و اقتصادی قابل توجهی در عراق دارد. مقامات عراقی و آمریکایی می گویند که ایران ارز خود را از طریق صادرات عراق تامین میکند و اینگونه تحریمهای ایالات متحده بر سیستم بانکی خودش را دور میزند.
جزئیات یک ادعای نفتی
رویترز مدعی شد: ۵ منبع که نخواستند نامشان فاش شود، گفتند که نفت کوره از ۲مسیر اصلی از عراق خارج میشود، یکی شامل ترکیب آن با محصول مشابه از ایران و بهعنوان محصول کاملا عراقی معرفی میشود و به تهران کمک میکند تا از تحریمهای سختگیرانه آمریکا بر صادرات انرژی فرار کند. دومی شامل صادرات نفت کوره با استفاده از اسناد جعلی برای پنهان کردن منشا آن است که در ابتدا برای برنامه یارانه در نظر گرفته شده بود.
این گزارش میافزاید: ایران بهطور مستقیم از مسیر اول سود میبرد. نفت کوره ایران معمولا بهعلت تحریمها با تخفیف به فروش میرسد، اما اگر به عنوان محصول عراقی جا زده شود، میتواند آن را با قیمت بالاتری بفروشد.
این سه منبع گفتند که تجارت غیرقانونی به طور بالقوه موسسات و مقامات عراقی را در معرض خطر تحریم های ایالات متحده به دلیل کمک به ایران قرار می دهد و برخی از مقامات عراقی نگران هستند که دولت ترامپ آنها را هدف قرار دهد.
فضاسازی رویترز؟
در فضاسازی ناشی از نگارش چنین گزارشی به نقل از ۳منبع از ۵منبع ادعا میشود «تجارت غیرقانونی به طور بالقوه موسسات و مقامات عراقی را در معرض خطر تحریمهای ایالات متحده بهعلت کمک به ایران قرار میدهد و برخی از مقامات عراقی نگران هستند که دولت ترامپ آنها را هدف قرار دهد.»
برای ایجاد مازاد نفت کوره برای صادرات، برخی از کارخانههای آسفالت درگیر در شبکه هنگام درخواست تخصیص رسمی نفت کوره، نیازهای خود را بیش از حد اعلام میکنند. بر اساس پنج منبع و گزارش های اطلاعاتی، برخی دیگر فقط به نام وجود دارند، به این معنی که کل تخصیص آنها می تواند برای صادرات منحرف شود.
در چارچوب گزارش ادعایی، بصره در جنوب عراق عراق جایی است که در آن عملیات تلفیق نفت کوره ایران با عراق در بنادر خورالزبیر و امالقصر انجام میشود و از آنجا صادرات سوخت صورت میگیرد. مشتریان این نفت کوره نیز بهطور عمده در آسیا هستند.
این گزارش مدعی است که قبل از بهقدرت رسیدن شیاع السودانی در اکتبر۲۰۲۲ هم قاچاق نفت کوره وجود داشته است، اما از زمان روی کار آمدن او از لحاظ پیچیدگی رشد کرده و رسمیت بیشتری هم پیدا کرده است. بر اساس منابع صنعتی و دادههای رهگیری کشتی، صادرات نفت کوره عراق در مسیر رسیدن به بالاترین سطح تاریخی به بالای ۱۸میلیون تن در سال جاری قرار دارد که بیش از ۲برابر صادرات در سال۲۰۲۱ است.
منبع:
خبرگزاری میز نفتاین خبر به صورت اتوماتیک جمع آوری شده است در صورتی که منافاتی با قوانین دارد لطفا از طریق صفحه تماس با ما گزارش دهید.