تولید قطعات کامپوزیتی به روش پالتروژن
نوع فایل : پی دی اف
تعداد صفحه :138
چکیده :
در بسیاری از کشورهای صنعتی و حتی درکشورهای درحال توسعه، نقش کامپوزیتها در توسعه و اعتلای صنعت آن کشورها، نقشی انکارناپذیر است. امروزه در دنیا بهندرت صنعتی را میتوان یافت که از کامپوزیتها در آن استفاده نشده باشد. برطبق آمارهای موجود، تعداد زیاد افراد مشغول بهکار در این صنعت، حجم کلی گردش مالی قابل توجه آن و نیز کل تقاضا برای مواد کامپوزیت، خود بیانگر اهمیت و جایگاه این صنعت در جهان میباشد.
در تعریف علمی کامپوزیت آمدهاست که؛ کامپوزیت مادهای چندجزیی است که خواص آن از هرکدام از اجزاء بیشتر است، ضمن آنکه اجزای مختلف کارایی یکدیگر را بهبود میبخشند.
کامپوزیتها خواص مکانیکی برجستهای داشته و از انعطافپذیری مناسبی در طراحی برخوردارند و روشهای ساخت آنها نسبتا آسان است.کامپوزیتها موادی سبک،مقاوم دربرابر خوردگی و ضربه،دارای مقاومت خستگی عالی،مستحکم و بادواماند و بهروشهای مختلفی قابل تبدیل به یک محصول یا یک قطعه میباشند.
در این میان، شکلدهی کامپوزیتها و روشهای شکلدهی آنها بسیار حایز اهمیت است. روشهای شکلدهی متعددی برای کامپوزیتها موجود است مانند رشتهپیچی (Filament Winding) ، پالتروژن (Pultrusion) ، تولید پیوسته ورق (Continiuous Laminating) ، قالبگیری فشاری (PressureMolding) ، قالبگیری کیسهای (Bag Molding) ، قالبگیری تماسی (Contact Molding)، قالبگیری چرخشی (Centrifugal Molding) ، قالبگیری تزریقی (Injection Molding)و ...
روش شکلدهی موردنظر در اینجا پـالتروژن است. پالتروژن به فرایند پیوستهای اطلاق میشود که در آن، الیاف تقویتکننده از بخش تغذیه و یا سبد الیاف به ناحیهی آغشتهسازی با رزین هدایت میشوند و سپس به یک رزین گرماسخت آغشته، پس از عبور از حدیدههای پیششکلدهنده، وارد قالب اصلی میگردند. در قالب در اثر حرارت، عمل شبکهای شدن رزین صورت گرفته و مواد، شکل سطح مقطع قالب را بهخود میگیرند و توسط یک سیستم کشنده از درون قالب به بیرون کشیده میشوند.
رزینهای مورد استفاده در فرایند پالتروژن، رزینهای پلیاستر و وینیلاستر، رزین اپوکسی، رزین اکریلیک و رزین فنولیک میباشند.
پارامترهای زیادی برای انجام یک فرایند پالتروژن باید دست به دست هم دهند که در ادامه درمورد آنها بحث خواهیم کرد.
بهطور کلی با این فرایند هر نوع قطعهای را میتوان تولید نمود بهشرطی که سطح مقطع آن در طول قطعه ثابت باشد و شیار و یا سوراخ عمود بر جهت کشش در آن وجود نداشته باشد.
اصل فایل :