با تلاش حفارمردان شرکت ملی حفاری ایران محقق شد //پیشرفت 70 درصدی پروژه حفاری در دومین قطب گازی خلیج فارس
۰ ۳۵۷ ۰ ۱۳۹۱/۰۱/۲۱ ۰۷:۳۵
با تلاش حفارمردان شرکت ملی حفاری ایران محقق شد پیشرفت 70 درصدی پروژه حفاری در دومین قطب گازی خلیج فارس
با تلاش شبانه روزی حفار مردان شرکت ملی حفاری ایران، پروژه حفاری در میدان گازی کیش به عنوان دومین قطب گازی خلیج فارس با 70 درصد پیشرفت به مراحل پایان کار نزدیک می شود.
به گزارش روابط عمومی شرکت ملی حفاری ایران معاون مدیر عامل این شرکت در پروژه های حفاری روز دوشنبه (21 فروردین) با بیان این مطلب، اظهار کرد: پیش بینی می شود متراژ نهایی حفاری در چاههای میدان گازی کیش به حدود 60 هزار متر برسد.
مهندس محمد رضا تاکایدی توضیح داد: حفاری 12 حلقه چاه توسعهای و یک حلقه چاه تعمیری در پروژه توسعه میدان گازی کیش با به کارگیری دستگاههای حفاری خشکی 54 و 61 فتح این شرکت روی دو کلاستر A و B در دست اجرا است.
وی با اشاره به این که شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) حفاری طرح توسعه میدان گازی کیش را در چارچوب قراردادی به صورت کلید در دست به شرکت ملی حفاری ایران واگذار کرده است زمان اجرای این پروژه را 36 ماه عنوان کرد.
تاکایدی گفت: این چاه ها به صورت دستهای در دو کلاستر A و B در حال حفاری است که با توجه به موقعیت جزیره، 6 حلقه چاه روی یک کلاستر و 7 حلقه روی کلاستر دیگر حفاری میشود.
معاون مدیر عامل شرکت ملی حفاری ایران در پروژه های حفاری افزود: متخصصان این شرکت در اجرای این پروژه برای نخستین بار یک ریل کشنده دستگاه حفاری خشکی (PONY BASE) که به دست متخصصان داخلی طراحی شده را به کارگیری کردند که در شتاب بخشی در کار بسیار قابل توجه است.
وی به حفاری در میدان گازی کیش به صورت همزمان (Bath Drilling) اشاره و اظهار کرد: در این شیوه حفاری ضمن آسان تر شدن کار و صرفه جویی در هزینهها، حفاری چاه ها پر شتاب تر انجام میشود.
تاکایدی گفت: حفاری یک حلقه چاه تعمیری و 6 حلقه چاه توسعهای در کلاستر B از بهمن ماه سال 88 و حفاری 6 حلقه چاه توسعهای در کلاستر A از مهر ماه سال 89 آغاز شد و براساس برنامه انتظار می رود ظرف دو تا سه ماه آینده مراحل تکمیل و تحویل چاه ها به کارفرما محقق شود.
معاون مدیر عامل شرکت ملی حفاری ایران در پروژه های حفاری افزود: با توجه به این که پروژه کیش از زوایای حفاری و سختی کار به پارس جنوبی شباهت دارد و بحث توسعه فازهای دوم و سوم آن نیز مطرح است امید می رود که این شرکت در تداوم کار در این میدان مشارکت داشته باشد.
وی در همین ارتباط به پایان حفاری در فارهای 9 و 10 میدان گازی پارس جنوبی به وسیله این شرکت اشاره کرد و یادآور شد: شرکت ملی حفاری ظرفیت لازم برای حضور در دیگر پروژه طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی و میدان گازی کیش را دارد.
شرکت متن توسعه میدان گازی کیش را از سال 1386 با استفاده از منابع داخلی شرکت ملی نفت ایران آغاز کرده و برای سرمایهگذاری و توسعه میدان گازی کیش، شرکت نفت و گاز کیش (KOGC) تأسیس شده است.
حجم گاز درجای میدان کیش 66 تریلیون فوتمکعب و حجم میعانات گازی در جای آن ۵۱۴ میلیون بشکه برآورده می شود.