refinaryrig
افراد میهمان مجاز به دانلود فایل نمی باشند. اگر حساب کاربری دارید وارد شوید و مجدد تلاش کنید. در غیر این صورت ثبت نام کنید.
انصراف

تولید قطعات کامپوزیتی به روش پالتروژن


۰ ۴۶ ۰ ۱۴۰۲/۰۱/۰۵ ۰۶:۵۶

تولید قطعات کامپوزیتی به ­روش پالتروژن

نوع فایل : پی دی اف

تعداد صفحه :138

چکیده :

در بسیاری از کشورهای صنعتی و حتی درکشورهای درحال توسعه، نقش کامپوزیتها در توسعه و اعتلای صنعت آن کشورها، نقشی انکارناپذیر است. امروزه در دنیا به­ندرت صنعتی را می­توان یافت که از کامپوزیتها در آن استفاده نشده باشد. برطبق آمارهای موجود، تعداد زیاد افراد مشغول به­کار در این صنعت، حجم کلی گردش مالی قابل توجه آن و نیز کل تقاضا برای مواد کامپوزیت، خود بیانگر اهمیت و جایگاه این صنعت در جهان می­باشد.

در تعریف علمی کامپوزیت آمده­است که؛ کامپوزیت ماده­ای چندجزیی است که خواص آن از هرکدام از اجزاء بیشتر است، ضمن آنکه اجزای مختلف کارایی یکدیگر را بهبود می­بخشند.

کامپوزیتها خواص مکانیکی برجسته­ای داشته و از انعطاف­پذیری مناسبی در طراحی برخوردارند و روش­های ساخت آن­ها نسبتا آسان است.کامپوزیتها موادی سبک،مقاوم دربرابر خوردگی و ضربه،دارای مقاومت خستگی عالی،مستحکم و بادوام­اند و به­روش­های مختلفی قابل تبدیل به یک محصول یا یک قطعه می­باشند.

در این میان، شکل­دهی کامپوزیتها و روش­های شکل­دهی آنها بسیار حایز اهمیت است. روش­های شکل­دهی متعددی برای کامپوزیتها موجود است مانند رشته­پیچی (Filament Winding) ، پالتروژن (Pultrusion) ، تولید پیوسته ورق  (Continiuous Laminating) ، قالبگیری فشاری (PressureMolding)  ، قالبگیری کیسه­ای (Bag Molding) ، قالبگیری تماسی (Contact Molding)، قالبگیری چرخشی (Centrifugal Molding) ، قالبگیری تزریقی (Injection Molding)و ...

روش شکل­دهی موردنظر در اینجا پـالتروژن است. پالتروژن به فرایند پیوسته­ای اطلاق می­شود که در آن، الیاف تقویت­کننده از بخش تغذیه و یا سبد الیاف به ناحیه­ی آغشته­سازی با رزین هدایت می­شوند و سپس به یک رزین گرماسخت آغشته، پس از عبور از حدیده­های پیش­شکل­دهنده، وارد قالب اصلی می­گردند. در قالب در اثر حرارت، عمل شبکه­ای شدن رزین صورت گرفته و مواد، شکل سطح مقطع قالب را به­خود می­گیرند و توسط یک سیستم کشنده از درون قالب به بیرون کشیده می­شوند.

رزین­های مورد استفاده در فرایند پالتروژن، رزین­های پلی­استر و وینیل­استر، رزین اپوکسی، رزین اکریلیک و رزین فنولیک می­باشند.

پارامترهای زیادی برای انجام یک فرایند پالتروژن باید دست به دست هم دهند که در ادامه درمورد آنها بحث خواهیم کرد.

به­طور کلی با این فرایند هر نوع قطعه­ای را می­توان تولید نمود به­شرطی که سطح مقطع آن در طول قطعه ثابت باشد و شیار و یا سوراخ عمود بر جهت کشش در آن وجود نداشته باشد.

 

اصل فایل :

 

فایل پیوست غیر رایگان
قیمت بسته: ۲۰۰۰۰ تومان خرید
دانلود بخش ۱ (۳,۷۱ مگابایت)
مهند سی پلیمر.pdf


VSOE87
عضو فعال
مهندس نفت گرایش حفاری و استخراج از مخازن نفتی

به اشتراک بگذارید
برای ارسال نظر باید ثبت نام کنید یا به حساب خود وارد شوید.

82408
0