کسب 3 رتبه المپیاد جهانی نفت در منطقه خاورمیانه توسط دانشجویان ایرانی:
شانا ـگروه نفت: سه مقام برتر المپیاد جهانی نفت در منطقه خاورمیانه از سوی دانشجویان ایرانی کسب شد.
معصومه احمدیانی در گفت و گو با خبرنگار شانا یادآور شد: المپیاد جهانی نفت همه ساله با هدف تشویق دانشجویان رشتههای مهندسی نفت برای انجام تحقیق و پژوهش از سوی انجمن SPE در سه سطح کشوری، منطقهای و جهانی و در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا برگزار میشود.
مسئول امور اجرایی و آموزش انجمن بینالمللی مهندسان نفت (SPE) تاکید کرد: حضور دانشجویان ایرانی در این مسابقات و کسب رتبههای برتر به جهانیان ثابت میکند که کشور در شرایط تحریم متوقف نشده است.
وی با بیان این که دانشجویان ایرانی امسال در هر سه مقطع موفق به کسب رتبههای برتر شدند، گفت: در المپیاد امسال ایران موفق شد در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد رتبهاول و در مقطع دکترا رتبه دوم مسابقات منطقهای را که در ابوظبی برگزار میشود، کسب کند.
به گفته احمدیانی، دانشجویان ایرانی در این مسابقات با دانشجویانی از بهترین و معتبرترین دانشگاههای خاورمیانه، شمال آفریقا و هند رقابت کردهاند.
وی ادامه داد: برای این دوره از المپیاد جهانی نفت افزون بر 120 مقاله در سه مقطع دکترا،کارشناسی ارشد و کارشناسی به انجمن ارسال شد که داروان پس از بررسی خلاصه مقالات، منتخبی از آنها را با حضور دانشجویان بررسی کردند و به این ترتیب، بهترین مقالات در سطح کشوری برای حضور در مسابقات منطقهای ابوظبی معرفی شد.
مسئول امور اجرایی و آموزش انجمن بینالمللی مهندسان نفت (SPE) با بیان این که به دلیل تحریمهای وضع شده علیه کشور، انجمن جهانی امسال نتوانست هزینهشرکت دانشجویان ایرانی در این رقابتها را پرداخت کند، تصریح کرد: همه ساله هزینههای شرکت دانشجویان دراین مسابقات از سوی انجمن SPE پرداخت میشد ولی متاسفانه امسال به دلیل تحریمها خود انجمن شاخه ایران مجبور به پرداخت هزینهها شد.
احمدیانی با اشاره به برخی حمایتهای خوبی که از سوی شرکت ملی نفت ایران در این زمینه انجام شده است، گفت: متاسفانه هنوز برخی محدویتها و مشکلاتی برای حضور دانشجویان ایرانی در عرصه این رقابتها وجود دارد و برای مثال نمایندگان ایران برای حضور در رقابتهای جهانی که پاییز امسال در آمریکا برگزار میشود، محدودیتهایی دارند.
وی جوانان شرکتکننده در این رقابتها را نه تنها نماینده صنعت نفت بلکه نماینده دانشگاههای کشور خواند و از دانشگاهها درخواست کرد که این دانشجویان را جزء سرمایههای فکری و انسانی برتر خود بدانند.
بهادر وکیلی نیا رتبه اول مقطع کارشناسی (سمت راست)، ابوذر میرزایی رتبه دوم مقطع دکتری (وسط) و رضا کشاورزی رتبه اول مقطع کارشناسی ارشد (سمت چپ)
کاهش هزینههای بهبود فرآیند با "کاربرد امواج فراصوت در صنعت نفت"
بهادر وکیلینیا، کارشناس مهندسی نفت گرایش حفاری و استخراج از دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات یکی از سه جوان ایرانی شرکتکننده در این المپیاد است.
وی که مقالهخود را با عنوان کاربرد امواج فراصوت در صنعت نفت به این رقابتها برده است و درباره کاربرد پروژهاش میگوید: استفاده از گل در طول فرآیند حفاری صدماتی را به مخزن وارد میکند که موجب کاهش تولید میشود؛ از اینرو فرآیندهایی برای بهبود این صدمات در صنعت به کار گرفته میشود که علاوهبر هزینههای میلیون دلاری، آسیب های دیگری را به مخزن وارد میکند.
وکیلینیا با تاکید بر این که با استفاده از پروژه او و تابش امواج فراصوت، گل حفاری نفوذ کرده به مخزن با کمترین صدمه و هزینه از شکافها خارج میشود، گفت: هزینه اجرای یک کار در مقایسه با هزینههای تحمیلی که روشهای گذشته دارند به مرتب پایینتر و شاید بیشترین هزینه مربوط به هزینههای اولیه برای ساخت دستگاه باشد.
وی با بیان این که در فرآیند اجرای این کار بیشترین هزینهها از سوی خانوادهاش تامین شده است، از واحدهای دانشگاهی درخواست کرد که در ارتباط با اجرای پروژههای دانشجویی خطرپذیری بیشتری را داشته باشند.
"مدلسازی عددی گسترش شکافت هیدرولیک در مخازن شکافدار" رتبه دوم را کسب کرد
رضا کشاورزی دیگر نماینده ایران در این رقابتها، کارشناس ارشد مهندسی نفت گرایش حفاری و استخراج از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات است.
" مدلسازی عددی گسترش شکافت هیدرولیکی در مخازن شکافدار طبیعی با رویکرد ژئومکانیکی نوین" عنوان مقاله اوست.
وی با تاکید بر این که شیوه کارش در این مدلسازی کاری نوین بوده است، گفت: بسیاری از نمایندگان شرکتهای معتبر نفتی حاضر در المپیاد وقتی از جزئیات این کار مطلع میشدند بسیار تعجب میکردند که در ایران که چنین تکنیکی در مخازن پیاده نمیشود چطور مدلسازی شده است.
کشاورزی شرکت در چنین رقابتهایی را موجب اقتدار کشور خواند و افزود: با وجود پیشنهاد شرکتهای معتبر جهانی برای کار اعتقاد دارم با حمایت همه جانبه از سوی صنعت میتوانیم مشابه این پروژه و بسیاری از پروژههای دیگر را در زمینه بهبود عملکرد صنعت نفت در کشورمان اجرا کنیم.
امکان پیشبینی بازیافت نفت با مدل ساخته شده یک دانشجوی ایرانی
ابوذر میرزایی پیامن نیز، دانشجوی دکتری مهندسی نفت از دانشگاه صنعتی شریف است که موفق شده در مسابقات منطقهای (خاورمیانه، شمال آفریقا و هند) در ابوظبی امارات رتبه دوم این مقطع را کسب کند.
وی مقاله خود را درباره ارائه یک مدل ریاضی برای پیشبینی بازیافت نفت از سوی مکانیسم آشام همسو از مخازن شکافدار اعلام میکند و میگوید: برای مقاله او دو کاربرد در نظر گرفته شده است، یکی در حیطه آزمایشگاهی و دیگری در نرمافزارهای شبیهسازی مخازن برای پیشبینی بازیافت.
میرزایی پیامن با تاکید بر این که یکی از ویژگیهای مقاله وی نوآوری آن است، حمایتهای مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت و انجمن مهندسین نفت SPE را یکی از عوامل موفقیت خود در ارایه این مقاله میداند.
وی که تا امروز بیش از 30 مقاله در کنفرانس ها و ژورنال های معتبر بین المللی ارایه کرده است، پیش از این نیز در سال 1387 مقام نخست مسابقات دانشجویی Education week انجمن جهانی مهندسان نفت (SPE) را در کشور امارات کسب و تندیس این مسابقات را در دریافت کرده است.
میرزایی همچنین موفق به کسب مقام دوم ششمین جشنواره دانشجویان ممتاز استان خوزستان در سال 1386 و پژوهشگر برتر شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در سال 1389 شده است.